228 Görüntüleme
Genel

Bu Fuarlarda Stand Açmak Yıllar Alıyor

Dünyanın dört bir yanında her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu fuarlar, binlerce satıcı ve alıcıyı bir araya getiriyor...

20 Haziran 2014

Uluslararası ticarette büyük önemi olan fuarlar 21. yüzyılda daha da önemli hale geldi. Dünyanın dört bir yanında her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu fuarlar, binlerce satıcı ve alıcıyı bir araya getirerek büyük bir alışveriş potansiyeli yaratıyor.

CEBİT

CeBIT, evler ve çalışma ortamları için digital bilişim ve telekomünikasyon çözümlerini sergileyen dünyanın en büyük ticari fuarı. Fuar, toptan/perakende satış sektörü, bankalar, servis sektörü, devlet kurumları, bilim ve teknoloji tutkunu olan tüm kullanıcıları hedef alıyor. CeBIT, günümüz sektör trendleri, şebekeler ve üretim sunumları hakkında bilgileri görmek için uluslararası bir ortam sunuyor.

KANTON FUARI

Çin, Guangzhou İthalat ve İhracat fuarı diğer adı ile Kanton Fuarı ; Nisan ve ekim aylarında olmak üzere her yıl iki kere düzenleniyor. Uzakdoğu'nun en büyük, dünyanın 3'üncü büyük fuarı. 1957 yılından bu yana iki ayrı fuar alanında toplam 150 binden fazla ürün çeşidi sergileniyor. Çin'in ithal ve ihraç ettiği tüm ürünler aynı anda bu fuarda sergileniyor.

BASELWORLD

Dünyanın en büyük saat ve mücevhercilik fuarı Baselworld, her yıl mart ayında İsviçre'nin Basel kentinde kapılarını açılıyor. 1917'den beri organize edilen

AGRITECHNICA

Dünyanın en büyük tarım fuarı AGRITECHNICA, uluslararası ticaret yapan tarım firmalarının yenilikçi ürünlerini ve konseptlerini sunabilecekleri ideal bir platformdur. Her yıl kasım ayında organize edilen fuar, Almanya'nın tarım ve gıda sektöründe önde gelen bir kuruluş olan Alman Tarım Derneği  tarafından iki yılda bir kasım ayında düzenleniyor.

Baselworld'de saat ve mücevher endüstrileri ile ilgili tüm dünya devleri ve trend belirleyen dehalar bu platformda buluşuyor. Fuarda takı, saatler, altın ve platin takı, tasarım takılar ve taşlı takılar sergileniyor.

KUZEY AMERİKA  OTOMOBİL FUARI

Her yıl Ocak ayında ABD Michigan Cobo Center'da düzenlenen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı da dünyanın en büyük 3 otomobil fuarından biri. Dünyanın otomotiv başkenti olarak anılan Detroit'un ev sahipliği yaptığı 'Uluslararası Otomobil Fuarı'nda  büyük otomobil firmaları yeni modellerini sergiliyor.

CONSUMER ELECTRONIC SHOW

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı Consumer Electronic Show CES, her yıl ocak ayında Las Vegas, Nevada'da Consumer Electronics Association tarafından düzenleniyor. İlk CES Haziran, 1967'de New York da düzenlendi. 1978-1994 yılları arasında iki yılda bir gerçekleşen fuarda birçok önemli marka yeni ürün ve teknolojilerinin ilk tanıtımlarını gerçekleştiriyor.

HEIMTEXTIL

Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olan Heimtextil,  ocak ayında Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenleniyor. Mobilya kumaşlarından perdeye, nakış tasarımlarından termal baskılara, yastıktan yatak takımına, duvar kağıdından halıya, mutfaktan banyo tekstili ürünlerine kadar ev tekstilinin her yönünün yansıtıldığı Heimtextil Fuarı, dünyada bir sonraki sezonun trendlerini belirliyor.

PHOTOKINA

Dünyanın en büyük dijital fotoğraf fuarı Photokina, Almanya'nın Köln kentinde düzenleniyor. İki yılda bir düzenlenen fotoğrafçılık ve dijital görüntüleme sektörünün bu büyük etkinliği her kesimden fotoğraf tutkunlarına hitap eden bir organizasyon. Photokina resim tekniginden resim pazarına kadar ilgili her konuyu ele almaktadir.