2761 Görüntüleme
Genel

GAZBİR, Akıllı Şebekeler Konferansına Katıldı

GAZBİR, Akıllı Şebekeler Konferansına Katıldı

6 Haziran 2014

Altyapı ve CBS konularında Türkiye’deki en yetkin kuruluşlar olan doğal gaz dağıtım şirketlerini bünyesinde bulunduran GAZBİR; kaçak kullanımı önlemek için hazırladığı çözüm önerilerini 2. Uluslararası Akıllı Şebekeler Kongresi’nde paylaştı.   
8-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen ve bu yıl 2.si düzenlenen Uluslararası Akıllı Şebekeler Kongresi; TC Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık, TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sayın Murat Mercan, GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, sektör temsilcileri ve çok sayıda basın mensubunun katılımıyla WOW İstanbul Hotel’de gerçekleştirildi. Kongrede, enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve bilişim altyapı sistemlerinin ortak entegrasyonu konularında özel bir öneme sahip olan akıllı şebeke sistemleri ele alındı.


Kongrenin açılış konuşmasını yapan GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan; akıllı altyapı sistemlerinin Türkiye enerji politikaları için son derece önemli olduğunu  ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin bu alandaki tecrübelerini paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Arslan konuşmasında özellikle şu noktalara vurgu yaptı; “Akıllı sistemleri yaygınlaştırmak ve geliştirmek, özellikle hizmet sektöründe müşteri memnuniyetini artıracak, maliyetleri düşürecek ve Enerji Borsasına veri kaynağı sağlayacağından tüketicilere yeni avantajlar getirecektir. Doğal Gaz Dağıtım Sektörü akıllı sistemleri büyük oranda kullanmakta hatta bunlar geliştirilerek 2 jenerasyon ürünlerin kullanımına geçilmiştir. Bu yıl itibariyle; Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe abonelerin yüzde 10‘una tebligat gönderilmektedir.  Tebligat süreci zor ve tahsilâtların yapılması açısından çok önemli bir işlem olmakla birlikte, fazladan zaman ve iş yükü oluşturmaktadır. PTT ile tebligat maliyeti 8 TL’ye ulaşmıştır. Evde olmayan tüketicilere ait tebligat ise muhtara bırakılmaktadır. Bu işleyiş, 21. yüzyıl şartlarına ve akıllı sistemlere uygun değildir.“