2702 Görüntüleme
Genel

“Geleceğe Yatırım Ödülleri-Sivil Toplum 2021” Kapsamında İSKİD’e Ödül

Geleceğe Yatırım Ödülleri-Sivil Toplum 2021, “Çalışma Kategorisi” ’nde İSKİD, “Üniversite-Sanayi İş birliği Çalışmaları” ile ikincilik ödülü aldı.

30 Haziran 2022

Türkiye İMSAD, ÇEDBİK ortaklığında, Avrupa Birliği Başkanlığı’nın koordinasyonu ve desteği ile uygulanan “Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar” projesinin kapanış toplantısı 28 Haziran Salı akşamı, Dedemen Otel Gayrettepe’de yapıldı. Gece’de “Geleceğe Yatırım Ödülleri-Sivil Toplum 2021” kapsamında ETKİNLİK, ÇALIŞMA ve PROJE kategorilerinde sürdürülebilir faaliyetler yürüten STK’lara ödülleri verildi. İSKİD, Üniversite Sanayi İş Birliği kapsamında yürüttüğü faaliyetleri ile “ÇALIŞMA KATEGORİSİ” ‘nde ikincilik ödülü aldı. Gecede İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Ayk Serdar DİDONYAN’a ödül, İSKİD ve Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Ozan ATASOY tarafından takdim edildi. İSKİD’e verilen ödül ile ilgili konuşan İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Ayk Serdar DİDONYAN, “Derneğimizin 30 yılını kutladığımız bu yıl içinde, Üniversite-Sanayi İş Birliği projelerimizle böyle anlamlı bir ödül almak bizi çok mutlu etti, ne kadar doğru bir yolda emin adımlarla ilerlediğimizi gösterdi. Çalışmalarımıza katkı koymuş İSKİD komisyon üyelerimize, akademisyenlerimize ve dernek profesyonellerimize teşekkür ederim. Yine bu güzel geceyi organize eden Türkiye İMSAD, ÇEDBİK ve Avrupa Birliği Başkanlığı’na teşekkür ederim” dedi. İSKİD Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında yürüttüğü faaliyetleriyle mühendislik öğrencilerinin, İklimlendirme ve Havalandırma sektörünü daha yakından tanıyarak yetişmeleri ve sektörün iyi yetişmiş personele ulaşması için uygulamalı ve nitelikli eğitime destek sağlamak amacıyla faaliyetler yürütüyor. Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinin akademik kadrolarıyla aylık düzenli toplantılar yapılarak öğrencilerin sorunları ve beklentilerine yönelik güncel projeler geliştiriliyor. Bu kapsamda sektör temsilcileri öğrencilerin bazı derslerine konuk olarak katılıyor ve iklimlendirme sektörü ile ilgili güncel bilgileri paylaşılıyorlar. İhtiyacı olan mühendislik öğrencilerine burslar veriliyor. Öğrenci grupları okullarından alınarak İSKİD üyesi firmaların fabrikalarını, AR-GE merkezlerini ziyaret ederek üretimi yerinde görme deneyimi yaşıyorlar. Staj yapmak isteyen öğrencilerin bilgileri dernek üyesi firmalarla paylaşılarak staj imkanı da sağlanıyor. Okullarda öğrenci sorunlarını ve gelişmelerini yakından takip etmek amacıyla kurulan öğrenci komiteleriyle teknik çalışmalar için ihtiyaçları olan öğrencilere destekler sağlanıyor. Öğrencilere yönelik teknik ve uygulama içerikli webinarlar düzenleniyor. Üniversitelerin kariyer günleri takip edilerek sektör hakkında bilgi veriliyor. Yine bu çalışmalar kapsamında iklimlendirme sektörüne uzun yıllar hizmet vermiş sektör temsilcileri ve duayenlerin mesleki deneyimlerini anlattıkları, İklimlendirme Sektöründen Genç Mühendislere "Mesajınız Var” kitabı yayınlanarak okullarda tanıtımı ve dağıtımı yapıldı.

Kitabın dijital versiyonuna https://iskid.org.tr/mesajiniz-var-2/ adresinden ulaşılabilir.
Farklı şehirlerden inşaat, çevre, sürdürülebilir kalkınma, mimarlık ve enerji verimliliği alanlarında çalışan STK’ların temsilcileri, ilgili kamu kurumları, yerel yönetim temsilcileri ile yarışmaya başvuran üniversite ve öğrencilerin katıldığı “Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar” projesinin kapanış gecesi, kokteyl sonrası verilen akşam yemeği ile sona erdi.

Etkinlik Kategorisi
1-SÜT-D-Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği / Küçük Karbon Kahramanı Ödülü
2-TALSAD - Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği / Geri Dönüşümün Parçası Ol Proje Yarışması
3-Türkiye Kojenerasyon Derneği / ICCI Dijital 2021

Çalışma Kategorisi
1-SKD Türkiye-İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği / Türkiye Döngüsel Ekonomi Platformu (TDEP)
2-İSKİD - İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği / Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışmaları
3-İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği / Tek Yol U Dönüşü Bilinçlendirme Kampanyası

Proje Kategorisi
1-GÜNDER - Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü / Türkiye'deki Orman Köylerinde Solar Fotovoltaik Sistemler için Sürdürülebilir Enerji Finansman Mekanizmaları
2-İKSD - İskele Kalıp Sanayicileri Derneği / Güvenli Hayat Güvenli İskele
3-AGİD - Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği / Kolektif Efor Projesi , İzmir Kent Değerlerini Koruma Derneği / Kontak - Yenilikçi Öğrenme Merkezi Projesi