1954 Görüntüleme
Genel

ISKAV Üst Düzey Yönetici Eğitim Semineri 21-22 Kasım 2015

Geleneksel hâle gelmiş olan ISKAV Üst Düzey Yönetici Eğitim Semineri bu yıl “Oyun Teorisi” başlığı altında 21-22 Kasım 2015 tarihlerinde Bolu Büyük Abant Oteli’

9 Kasım 2015

        Geleneksel hâle gelmiş olan ISKAV Üst Düzey Yönetici Eğitim Semineri bu yıl “Oyun Teorisi” başlığı altında 21-22 Kasım 2015 tarihlerinde Bolu Büyük Abant Oteli’nde gerçekleştirilecektir. Detaylı bilgi ve katılım formu için aşağıdaki linke tıklayabilir veya bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Bu yıl sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı bildirmek isterim.

         Bu eğitim katılımcıları oyun teorisinin temel kavramları ile tanıştırmayı ve stratejik durumlar hakkında düşünme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Oyun teorisi, stratejik ortamları, yani tarafların birbirleriyle karşılıklı etkileşim içinde olduğu durumları analiz etmeye ve doğru stratejileri saptamaya yarayan bir dizi analitik araç sunar. Strateji oluştururken çevredeki oyuncuların nasıl davranacağı da göz önünde bulundurulmak zorundadır.

         Oyun teorisi, işletme, yönetim, ekonomi, hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi gibi çok farklı disiplinlerde yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Aynı zamanda şirketlerin özellikle ihale ve birleşme ve devralma gibi bir dizi ortamlarda strateji geliştirmek için başvurdukları etkin bir düşünme yöntemi haline gelmiştir. Hükümetler de özellikle piyasa tasarımı, ihale tasarımı konularında artan biçimde oyun teorisinden faydalanmaktadır. 

Bu eğitimde katılımcılar oyun teorisinin “strateji” ve “denge” gibi temel kavramları ile tanışacak, “tutuklu açmazı”, “şahin güvercin”, “yazı tura” gibi temel oyunlarını görmüş olacaktır. Ayrıca, “zaman içinde tutarlı denge”, “eksik bilgi ortamında oyunlar” gibi konuları örneklerle görecek, oyun teorisinin tarihçesi, rasyonelite anlayışı ve deneysel bulguları hakkında bilgi edinecektir.

Üst Düzey Yönetici Eğitim Seminerinin Devamına Erişmek İçin Tıklayınız